5 nasvetov proti kronični utrujenosti

0

Nenehen občutek utrujenosti in nemoči lahko vodi v stanje kronične utrujenosti. Gre za situacijo, ki je skrajno neprijetna in močno vpliva na življenje posameznika. V tem primeru ne trpi zgolj delo, pač pa tudi socialno življenje. Če ste ves čas utrujeni in pred seboj vidite le posteljo, preverite spodnjih pet nasvetov proti kronični utrujenosti.

Brez skrbi, marsikaj na tem področju lahko postorite sami. Če pa so simptomi vendarle prehudi, pa je potrebno obiskati zdravnika, ki bo opravil nekaj preiskav in postavil ustrezno diagnozo ter terapijo, ki vas bo ponovno spravila v pogon.

1. Pazite na prehrano

Da bi svoje utrujeno telo uspeli regenerirati in mišice pripraviti na naslednje obremenitve, morate vsekakor paziti na to, kaj dajete vase. Če vas zanima, katero čudežno živilo uživati, da ne boste več utrujeni, boste morda malce razočarani.

Jesti je treba zdravo, sveže in sezonsko. Seveda govorimo o sadju in zelenjavi, kar bo najbolje pomagalo vašemu telesu in počutju, če boste oboje uživali nepredelano. Torej surovo sadje in zelenjava, s čimer boste v telo poleg vseh hranil, vitaminov in mineralov vnesli še veliko vode.

Če bi morali izpostaviti kakšno »super« živilo v boju z utrujenostjo, potem lahko rečemo, da zaupamo špinači, solati, paradižniku, pa denimo bananam in figam. Telo bo veselo tudi krompirja, ki slovi kot živilo ki je polno kompleksnih ogljikovih hidratov.

2. Pozor na dehidracijo

Če ste ves čas utrujeni, leni, vas napada brezvoljnost in upad veselja do česarkoli, ste morda samo žejni. Prav dehidracija je lahko razlog za vaše slabo počutje in utrujenost. Skušajte se spomniti, koliko tekočine ste zaužili v celem dnevu, in v primeru, da se niste približali vsaj dvema litroma, brž po kozarec vode.

3. Presenetite telo

Morda se sliši nenavadno, a dejstvo je, da proti utrujenosti pomaga, če telo presenetite z redno telesno vadbo in se nato po njej oprhate še z mrzlo vodo. Morda niti ne v celoti, ampak vsaj na koncu malce zmrazite svoje čute. Vse to bo poskrbelo za ustrezno prekrvavitev, več kisika v možganih in boljše počutje.

4. Razstrupite se

Ne glede na to, na kakšen način se boste lotili razstrupljanja telesa, vam bo detoksikacija v veliko pomoč. Prav nakopičeni toksini v telesu povzročajo tudi splošno zakisanost in neznansko utrujenost.

Razstrupljanje telesa

Če se boste znebili toksinov v telesu, se boste počutili mnogo bolje.

Ko boste z očiščevalno kuro končali, se boste počutili nekaj kilogramov lažje in precej boljše volje. Občutek moči bo neprimerno večji, s čimer bo narasla tudi volja do dela.

5. Pomagajte si s čaji

Določeni čaji neverjetno vzpodbudno vplivajo na naše počutje in tudi preženejo utrujenost. Če se sprašujete, katere čaje piti za več energije, vam svetujemo, da sežete po ingverju, zelenem čaju, šipku, meti ali hibiskusu.

Share.

About Author

Lepo pozdravljeni na mojem spletnem portalu, na katerem pišem o najrazličnejših tematikah. Ker me najbolj zanimajo odnosi, spolnost in partnerstvo, lahko največ pričakujete prav z naštetih področij. Vsekakor pa ne samo s teh!

Komentiranje ni mogoče.