6 znakov, da še vedno niste preboleli svojega bivšega

0

Prepričani ste, da ste se premaknili naprej v življenju, da ste pustili preteklost za sabo – s tem mislimo odnos z vašim bivšim fantom. Vendar pa se nekaterim ženskam dogaja, da ga še leta po koncu odnosa ne morejo preboleti. Dr. Georgia Handerson, zdravnica klinične psihologije v bolnišnici v Londonu nam je povedala, da lahko skozi 6 znakov, ki jih bomo napisali spodaj, spoznate, ali ste še vedno “obešeni” na svojega bivšega.

1. NE MORETE SE ODDALJITI OD NJEGA

Morda veste, kam vaš bivši fant rad zahaja, oz. s kom se druži, zato se tudi vi pogosto pojavljate tam. Seveda, po dveh urah “lišpanja” pred ogledalom, saj hočete, da vas bivši vidi lepo. Prav tako se bolj kot s svojim življenjem ukvarjate z mislijo s kom je vaš bivši fant ta trenutek, ali je njegova nova punca lepša od vas itd.
Kličete ga večkrat na teden, še vedno bi radi, da počneta stvari,ki sta jih počela kot par. S tem pa sami sebi in njemu onemogočate, da gresta naprej v življenju.

2. ZAHTEVATE OD SKUPNIH PRIJATELJEV DA IZBEREJO STRAN

Ste morda videli, da je vajina prijateljica ali prijatelj všečkal njegovo sliko na Facebooku in vam je zaradi tega zavrela kri? Čustva, kot so jeza in ljubosumje jasno povedo, da se v vas še vedno nekaj kuha, da za vas odnos še ni zaključen. Vaši skupni prijatelji ne bodo prenehali prijateljevati z njim samo zato, ker vidva nista več par, nepošteno bi blo od njih to zahtevati. Šele ko vam bo vseeno in se ne boste ukvarjali s tem, kdo ima z vašim bivšim kakšen odnos, bomo lahko rekli, da ste šli naprej.

3. NA VSAK NAČIN POSKUŠATE NAJTI KRIVCA

Vaš odnos se je končal. Če boste še na mesece ali celo leta poskušali najti krivca za razpad zveze, boste v svojem življenju obstali. Nihče ni kriv in oba sta kriva. Včasih se življenje obrne po svoje. Dr. Handreson pravi, da k njej prihajajo ženske, ki so se ujele v začaranem krogu iz katerega ne morejo stopiti. Na vsak način hočejo priti do razloga, zakaj se je odnos končal, kdo izmed partnerjev je to povzročil, ženske ki še na leta po razpadu odnosa, ko ima njihov bivši partner že novo punco ali celo družino, kličejo bivšega in mu poskušajo dopovedati razloge, zakaj je prišlo do razhoda. Dr. Handerson pravi, da je odgovornost na obeh patnerjih, ne glede na razloge. Tudi če je bilo v zvezi varanje, to še ne pomeni, da je kriv varajoči patner. Vedno se namreč najde razlog za vsako dejanje.

4. PIŠETE MU POD VPLIVOM ALKOHOLA

Klicanje bivšega pod vplivom alkohola

Klicanje bivšega pod vplivom alkohola

Vsakomur od nas se je že zgodilo, da je pod vplivom alkohola pisal ali klical (t.i. “drunk dialing“) kakšno osebo, ki ji v treznem stanju zagotovo ne bi. Pa naj so to poredna SMS sporočila, ljubezenske izpovedi, ali izbruhi jeze.
Če ste ena izmed žensk, ki v takšnem stanju pišete svojemu bivšemu fantu, je to znak da ga še vedno niste preboleli, a si trezne ne upate soočiti s tem. Še posebej, če so sporočila ali celo klici v smislu, kako ga imate še vedno radi in kako zelo vas je prizadel.

Verjetno nočete kakšnega jeznega smsa njegove nove partnerke, kajne?

5. VSE PRIMERJATE Z NJIM IN VSAKA STVAR VAS SPOMNI NANJ

Če ste že v novi zvezi pa vedenje vašega novega partnerja primerjate z vašim bivšim, še niste šli naprej. Še posebej če sanjate o tem, da bi imel vaš sedanji fant kakšne lastnosti, ki jih je imel prejšnji. Vsak človek je edinstven in ima svoje prednosti in slabosti. Še posebej je grdo in popolnoma neprimerno, če sedanjemu fantu razlagate, kako vam je bila kakšna lastnost pri bivšem všeč in od njega celo pričakujete, da se bo začel tako obnašati. S tem ga boste zelo prizadeli in zagotavljamo vam, da bo tudi on začel razmišljati, če vi še vedno živite v preteklosti.

6. SLEDITE MU NA DRUŽABNIH OMREŽJIH

Ne govorimo o tem, da ste z bivšim še vedno prijateljica na Facebooku, ali pa da si sledita na Instagramu. Govorimo o tem, da sledite vsemu, kar počne, katere fotografije vščečka in komu komentira. Pregledujete vse njegove ženske prijateljice, primerjate se z njegovo punco, pregledujete tudi vse, kar se dogaja njej. Vi morate živeti svoje življenje in ne življenje bivšega partnerja.

KAJ STORITI?

Začnite s tem, da se vprašate, ali ste žalostni, ker ta oseba ni več del vašega življenja v takšni meri, kot je bila prej, ali pa je kaj drugega. Normalno je, da se ljudje, še posebej če so bili mnogo let z enim človekom, težko soočijo z izgubo. Zanje je to podobno, kot bi ta oseba umrla.

Morda gre pa še zakaj drugega kot za žalost. Veliko strahov, npr. strah pred zavrnitvijo ali zapuščenostjo izvira iz naše primarne družine in jih boste sami težko premagali. Če se niste v pol leta ali v letu dni za dolge zveze niste premaknili naprej, ali pa ste se ujeli v nekih negativnih vzorcih, vam svetujemo obisk strokovnjaka, ki vam bo pri tem pomagal. Potrebujete namreč varno okolje, kjer se boste lahko z razumevajočo osebo iskreno pogovorili.

Share.

About Author

Lepo pozdravljeni na mojem spletnem portalu, na katerem pišem o najrazličnejših tematikah. Ker me najbolj zanimajo odnosi, spolnost in partnerstvo, lahko največ pričakujete prav z naštetih področij. Vsekakor pa ne samo s teh!

Komentiranje ni mogoče.