Kajenje in povezava z erektilno disfunkcijo

0

Erektilno disfunkcijo (ED), imenovano tudi impotenco, lahko povzroči vrsta fizičnih in psiholoških dejavnikov. Med njimi je tudi kajenje cigaret. Ni presenetljivo, saj lahko kajenje poškoduje krvne žile, ED pa je pogosto posledica slabe oskrbe penisa s krvjo. Na srečo, če boste prenehali kaditi, se bo vaše žilno in spolno zdravje in učinkovitost v postelji verjetno izboljšala.

  1. Kajenje in vaše krvne žile

Kajenje je nevarno za zdravje. To je dejstvo. Kajenje cigaret lahko poškoduje skoraj vsak del telesa. Kemikalije v cigaretnem dimu poškodujejo sluznico vaših krvnih žil in vplivajo na način delovanja. Te kemikalije lahko poškodujejo tudi vaše srce, možgane, ledvice in druga tkiva v telesu. Zakaj kajenje slabo vpliva na erektilno funkcijo? To je posledica učinkov cigaretnih kemikalij na krvne žile v penisu. Erekcija se pojavi, ko se arterije v penisu razširijo in napolnijo s krvjo po prejemu signalov iz živcev v penisu. Živci se odzivajo na signale spolnega vzburjenja iz možganov. Tudi če živčni sistem deluje dobro, erekcija morda ni fizično mogoča, če so krvne žile zaradi kajenja nezdrave.

  1. Kaj kaže raziskava?

Medtem ko je erektilna disfunkcija pogostejša pri starejših moških, se lahko razvije v vsaki odrasli dobi. Študija iz leta 2015 je pokazala, da je ED bolj verjetna pri moških, ki so kadili, v primerjavi s tistimi, ki nikoli niso. Toda pri mlajših moških z erektilno disfunkcijo je kajenje cigaret zelo verjetno glavni vzrok.

Če ste težak kadilec, raziskave kažejo, da so možnosti za razvoj ED veliko večje. Vendar pa lahko opustitev kajenja izboljša simptome erektilne disfunkcije. Vaša starost, resnost ED preden, da ste prenehali kaditi in druge pomembne zdravstvene težave prav tako pripomorejo k razlogom za erektilno disfunkcijo, tako da se morajo, če obstajajo, upoštevati tudi te.

  1. Pomoč pri erektilni disfunkciji

Čim prej se ukvarjate z izboljšanjem stanja vaše erektilne disfunkcije, lažje jo boste odpravili. Čimprej se toeej dogovorite za sestanek z urologom ali splošnim zdravnikom, ki vas bo poslal k specialistu. ED je zelo pogost zdravstveni problem. Lahko pa vas opozorimo, da je ena od stvari, ki jo morate storiti, prenehati s kajenjem.

Če ste poskusili prenehati kaditi in ste bili neuspešni, ne predvidevajte, da prenehanje kajenja ni mogoče. Tokrat si vzemite nov pristop. Nacionalni inštitut za srce, pljuča in kri priporoča naslednje korake, ki vam bodo pomagali pri prenehanju kajenja:

  • Naredite seznam razlogov, zakaj kajenje želite prekiniti, in zakaj vaši prejšnji poskusi prenehanja niso bili uspešni.
  • Bodite pozorni, kdaj, oziroma v katerih situacijah kadite.
  • Pridobite podporo družine in prijateljev. V redu je priznati, da potrebujete pomoč pri premagovanju močne odvisnosti, kot je kajenje.

S svojim zdravnikom se pogovorite o zdravilih na recept in zdravilih brez recepta (Kamagra GOLD tablete), ki pomagajo pri erektilni disfunkciji. Če se zdi, da je zdravilo dobra izbira, sledite navodilom za uporabo zdravil.

Poiščite nadomestilo za kajenje in dejavnosti, ki vas lahko odvrnejo od želje po cigaretah, kot so vadba ali hobiji, da zapolnite svoje roke in svoj um.

Bodite pripravljeni na željo in nazadovanje. Samo zato, ker vam kdaj ne uspe se zadržati, ne pomeni, da se ne morete vrniti na pravo pot in biti na njej uspešni.

 

Share.

About Author

Lepo pozdravljeni na mojem spletnem portalu, na katerem pišem o najrazličnejših tematikah. Ker me najbolj zanimajo odnosi, spolnost in partnerstvo, lahko največ pričakujete prav z naštetih področij. Vsekakor pa ne samo s teh!

Komentiranje ni mogoče.