Kako biti boljši mož?

0

Zakon je zapletena stvar. Ne izgubljajmo besed.

Seveda, koncept je super – poiščete nekoga, ki vas osrečuje, in preživite več časa z njim, kot s komurkoli drugim do konca svojega življenja. Samo rožice in srčki in nič drugega. To pa zveni tako resnično, kot če rečemo, da je otrok recept za srečo zakoncev.  Ni resnično.

Prišlo je do razloga, da so se pravljice začele z »in živela sta srečno do konca svojih dni«, ne da bi dejansko šli v podrobnosti: kajti zakon je v resnici težek, noben zakon ni samo vesel in srečen. Če boste resnično izbrali življenje z določeno osebo za celoten preostanek svojega naravnega življenja (s tem da upoštevajte daljšanje življenjske dobe), to pomeni, po vsej verjetnosti, štiri+ desetletja življenja skupaj.

Za vsakogar, ki je seznanjen s pojmom “živeti skupaj” (vsakdo, ki je kdaj imel družino ali sostanovalca),  vi boste vedeli, da popolnost ne obstaja, da pride do nesporazumov med dvema osebama. K temu nato dodajte še otroke, hipoteko, zdravstvene probleme, in vaše spolno življenje (ja, mislimo na tisto sušo) in imate recept za ne le slabe dni, ampak pekel, nekaj slabih let.

Če želite, da je zakon kolikor toliko uspešen, potem se morate zelo potruditi. To pomeni, da če pogledamo iz določenega kota, biti mož je neke vrste služba. Večina ljudi zagotovo ni kvalificirana za to posebno vlogo; vključuje namreč več odgovornosti, več prilagajanja in definitivno več živcev.

Za vas imamo nekaj nasvetov, kako biti boljši mož:

1. Bodite radovedni

Vaša žena od vas pričakuje, da vas bo zanimala. V vseh pogledih. Nič namreč ni hujšega v zakonu, kot to, da partnerjev ne zanima, o čem razmišlja drug partner, kaj ga zanima, kaj mu je in kaj mu ni všeč. Saj veste, kako se vi počutite, ko vam vaš šef ne da priložnosti, da se dokažete v službi? Ravno tako se počuti vaša žena, ko ji vi ne daste priložnosti, da se počuti, kot da vas zanima.

Ne dovolite, da se ta dinamika uveljavlja v vašem odnosu – vprašajte svojega partnerja, kako je, bodite radovedni in dejansko poslušajte odgovore. Poskusite se spomniti, kako je bilo takrat, ko sta se prvič srečala in ste si tako zelo želeli, da bi se bolje spoznala – ne glede na to, kako dobro se poznata, vsak dan se zgodi kaj novega.

2. Bodite zanesljivi

Vsi smo že slišali o stereotipu slabega moža, ljubečega in nežnega v enem trenutku, jeznega in tečnega v naslednjem, ali pa preprosto odsotnega in nezainteresiranega. Razumemo, da nihče ni popoln 100% časa, vendar je ena od najboljših lastnosti, ki jo lahko ima moški v dolgotrajni zvezi, zanesljivost.

Potrudite se, da ste najboljša verzija sebe iz dneva v dan, ne samo na Valentinovo in ko ima vaša žena rojstni dan. Velike romantične geste so odlične, vendar pa ne bojo kar izbrisale vaših komentarjev na tedenski ravni, o tem, kako je govedina preveč pečena in kako tista posoda ni pomita.

3. Bodite romantični

Lastnost dobrega moža je tudi romantika, predvsem, ko gre za majhne pozornosti. Ni nujno, da ste romantični z svečkami, čokolado in šopki cvetja, obstajajo tudi druge stvari, zaradi katerih bo srce vaše žene utripalo hitreje in bolj srečno.

Romantika se lahko, začudoma, kaže tudi v skrbi za vašega zakonca. Pokažite, da vas skrbi zanjo, da vam ni vseeno kako se počuti. Objemite jo, ji prinesite zajtrk in jo pokličite med službo. Boste videli, reakcija bo čudovita.

4. Bodite seksualni

Ta je težka. Če ne, ne bi bilo vseh knjig samopomoči, nasvetov o tem, kako zadovoljiti svojo žensko. Seks je pomemben del zveze in za večino ljudi, spolno nezadovoljstvo in frustracija vodi do konca odnosa.

5. Opravičite se

Ni vam treba opraviti znanstvenega študija, da bi vedeli, da se morate za napačna dejanja opravičiti. In opravičila vas ne bodo naredila manj moškega. Priznajte, da vam je žal in se pokesajte, če ste storili kaj narobe.

Share.

About Author

Lepo pozdravljeni na mojem spletnem portalu, na katerem pišem o najrazličnejših tematikah. Ker me najbolj zanimajo odnosi, spolnost in partnerstvo, lahko največ pričakujete prav z naštetih področij. Vsekakor pa ne samo s teh!

Komentiranje ni mogoče.