Kako vedeti, da vaš novi partner ni pravi za vas? (1. del)

0

Zgodnje faze odnosa so najsrečnejši trenutki, ki jih lahko čutite. V vašem življenju je nova oseba in vsak dan ste navdušeni, da jo boste videli, da jo bolje spoznate in da imate neverjeten seks.  Ampak ta neverjeten občutek lahko poskrbi tudi, da postanete slepi za manj zabavne vidike osebe, s katero ste. Vsaka manjša napaka se lahko zdi tako nepomembna, ne pa nekaj, kar bi lahko predstavljalo pravi izziv za odnos.

Te vrste stvari, ki jih morate nujno spremljati, da lahko spregledate osebo, s katero ste, imenujemo »rdeče zastave«, stvari, ki nas opozarjajo na prihodnjo nevarnost. Če ste zadovoljni z novim partnerjem, mu boste seveda zaupali, vendar pa vam ne bo škodovalo, da boste izvedeli nekaj pogostih rdečih zastavt, pomembno je namreč, da so vsaj na vašem radarju. Tako se boste lahko izognili potencialno nesrečnim odnosom.

Tukaj je osem rdečih “zastavic”, na katere morate paziti v razmerju z novim partnerjem:

  1. Ne spoštuje ljudi, ki mu strežejo

Eden najjasnejših znakov o resničnem moralnem značaju osebe je, kako obravnavajo ljudi, za katere menijo, da so “v manj močnem položaju”. Zato je pametno opazovati odnos vašega partnerja, ko je okrog ljudi, ki mu zagotavljajo določene storitve.

»Tudi če je vaš partner zelo pozoren in nežen do vas, če je nevljuden ali nestrpen do drugih ljudi, kot je naprimer natakar v restavraciji ali prodajalec v trgovini, je to lahko rdeča zastava, ki govori o nekem značaju,« pravi  klinični psiholog, ki je specializiran za medsebojne odnose.

»Se obnaša arogantno, je zahteven, nevljuden ali preprosto zaničevalen do ljudi, ki v določenem trenutku nimajo toliko moči? Če je tako, je lahko samo vprašanje časa, kdaj se ta vrsta zaničevanja izenači z vami. “Ena ali dve slabi interakciji z natakarico ali blagajničarko se lahko zdita kot majhna stvar v primerjavi s prijaznostjo, ki jo ta oseba pokaže vam, toda na žalost je to lahko znak slabih prihodnjih dogodkov.

Zgodaj v razmerju se resnične barve osebe razkrijejo med interakcijami s tretjimi osebami in ne neposredno z vami. Tudi kako ravnajo s svojimi prijatelji ali družinskimi člani lahko pokaže, kako so v resnici. Če so nevljudni, arogantni, nevljudni ali se na kakršen koli način slabo obnašajo do drugih, je to nekaj, čemur boste želeli posvetiti veliko pozornosti, preden sprejmete svoje mesto v življenju te osebe.

  1. Ne strinja se z vami

V nasprotju s tem, kar bi lahko pričakovali, je prepiranje s partnerjem pravzaprav pomembno. Konflikt je namenjen temu, da vaju zbližuje, spoznata drug drugega in na koncu rasteta skupaj. Ko pa se nekdo ne strinja z vami in potem še ne zna rešiti konflikta, lahko to povzroči resne težave. Težava v naši družbi je, da se prepiranja ne naučimo dobro.

Tako lepo, kot se morda ne zdi, da se nikoli ne prepirata, boste morda želeli biti pozorni na partnerja, ko se ne bo strinjal z vami. Če se bodo stvari med vama razvile, bosta morala s partnerjem razviti sposobnost, da se prepirata na zdrav način, in to se začne s spoznavanjem in reševanjem majhnih nesoglasij že zgodaj.

„Raziskave kažejo, da lahko majhna nesoglasja pripomorejo k zmanjšanju napetosti in preprečijo potencial večjih prepirov kasneje v odnosu,“ pravi psiholog in seksolog. »Nesoglasja vam prav tako pomagajo pojasniti vaše potrebe in pričakovanja ter bolje razumeti partnerja, tako da lahko oboje prilagodite svojemu vedenju naprej. Prepiri, ki imajo rezultat v obliki pozitivnih resolucij lahko vodi tudi k večjemu zadovoljstvu z odnosom, postanete bolj pošteni, razbremenite napetosti v odnosih in sporočite svoje potrebe in pričakovanja. «

  1. Želi biti z vami 24/7

Na začetku razmerja je normalno, da želita partnerja čimveč časa preživeti skupaj in se tako dobro spoznati. Če pa se nenadoma sprašujete, kam je šel vaš čas, ki ga hočete preživeti sami s seboj, lahko pride do težav z mejami.

»Obstajajo nekatere meje, ki jih je treba ohraniti,” pravi psiholog. »Če želi vaš novi partner vsak večer preživeti z vami, tudi če ste pojasnili, da ste zaposleni, morate to sprejeti kot potencialno rdečo zastavo. Za vas je zdravo, da imate svoja življenje, hobije in potrebe. ”

Kolikor je čas, ki ga preživimo skupaj, pomemben, zdravi odnosi omogočajo vsaki osebi neko mero neodvisnosti in prostega časa.

“To pomeni, da mora vaš partner razumeti, če želite občasno jesti večerjo sami ali če potrebujete večer za sebe samo zato, ker se počutite tako. Če vašega partnerja ogrožajo te potrebe ali se zaradi tega počutite krive, je to lahko znak, da ste v razmerju z nekom, ki je prekomerno potreben pozornosti, ljubosumen ali obvladljiv.

Share.

About Author

Lepo pozdravljeni na mojem spletnem portalu, na katerem pišem o najrazličnejših tematikah. Ker me najbolj zanimajo odnosi, spolnost in partnerstvo, lahko največ pričakujete prav z naštetih področij. Vsekakor pa ne samo s teh!

Komentiranje ni mogoče.