Kako vedeti, da vaš novi partner ni pravi za vas? (2. del)

0
  1. Ne more prevzeti odgovornosti za svoja dejanja

Življenjski dogodki in prepiri med partnerjema so pogosto zapleteni. Redko je vse samo vaša krivda. Torej, nekoga, ki noče prevzeti niti malo odgovornosti za svoje probleme, bi lahko označili kot nezrelega. Če je tako pri novem partnerju, opazujte, kako se lahko njihovo vedenje poveže z njihovo osebnostjo.

Od prijateljev in družine do sodelavcev, če vaš partner odkrije napake pri skoraj vsakem človeku, boste morda želeli priznati skupni imenovalec vsem tem ljudem. To je vaš partner. Ker lahko vaše partnerstvo in odnosi z družino vplivajo na vaše življenje, je pomembno, da ste pozorni na način, kako partner komunicira z drugimi ljudmi v njegovem življenju.

Stvari imajo potencial, da postanejo še posebej grde, ko gre za interakcije med vama, ko pride do nesoglasja, za katerega vaš partner krivi izključno vas. Če se vaš novi partner moti, ko krivi samo vas in se kasneje ne opraviči in ne prizna svoje delne krivde, boste morda želeli ponovno razmisliti o tem odnosu. Pomembno je, da se zavedate, da je vedno deljena krivda. Če nekdo tega ne more priznati, lahko to na dolgi rok privede do nerešenih vprašanj in posledično zamer in izgorevanja.

  1. Drži vas na distanci

V prvih nekaj mesecih z nekom se običajno ne zavedate nekaterih stvari o tem človeku – podrobnosti o njihovi preteklosti, prijateljih, ki jih pogosto vidijo, in tako naprej. Sčasoma se mora oblikovati jasnejša slika, ko boste izvedeli več o njih. Če še vedno ostajajo skrivnostni, je to znak, da se dogaja nekaj sumljivega.

Še posebej morate biti previdni, če v obdobju nekaj mesecev, odkar se videvata, niste srečali nobenega od njihovih prijateljev ali družinskih članov in niti ne omenjajo, da se bo to kdaj sploh zgodilo. Seveda, nekateri ljudje so zelo zasebni, če pa niso ponosni, da so z vami ali imajo kak drug razlog, vas skrivajo, je to lahko zelo slab znak.

Čeprav je na začetku lahko privlačno biti z nekom, katerega čas in pozornost sta osredotočena izključno na vas, bi to lahko pomenilo težave razvijanjem pomembnih odnosov in težave z resnično povezanostjo s partnerjem. Poleg tega, ko vidite, da je nekdo v stiku s svojimi prijatelji in nato spoznate te prijatelje, dobite dober vpogled v osebo, s katero hodite.

  1. Drži vas od prijateljev in družine

Lahko se začne z zahtevami, ki so dovolj nedolžne, toda nov partner, ki vam pove, kaj lahko in česar ne smete storiti, mora biti vzrok za alarm, ne glede na to, kakšne so specifične stvari. To je povsem nova stopnja, če poskušajo nadzorovati, s kom se družite.

»Če opazite, da vaš partner pritiska na vas, da preživite manj in manj časa z družino in prijatelji, tako da lahko 100 odstotkov svoje pozornosti in naklonjenosti posvetite temu posamezniku, je to lahko znak, da vaš partner gradi utrdbo okrog vas da vsi ostali ljudje ostanejo ostanejo zunaj.

»Ko se vaš občutek izolacije končno začne, je morda prepozno za ukrepanje. Vaš partner, ki vas duši, morda ni pustil nobene vrzeli za dihanje svežega zraka osebne svobode v vašem odnosu. ”

Takšno dušenje ni samo nezdravo, je strupeno. Če vaš partner poskuša blokirati vse druge v vašem življenju, morate ukrepati hitro.

»Znake lahko vidite precej jasno, če ste pazljivi. V zgodnjih fazah zmenkov oseba, ki nadzoruje, začne izolirati partnerja od njegovih prijateljev in družine. To je poskus ustvarjanja kodeksa odvisnosti nadzornega partnerja. Če opazite kakršenkoli znak zlorabe v vašem odnosu, celo verbalnega, vam priporočam, da se obrnete na pooblaščenega profesionalnega terapevta ali na druge, da bi dobili dodatno podporo, da bi vam pomagali, da se izognete toksičnim odnosom.

  1. Ne podpira vaših ambicij

Odnosi med dvema osebama so v določeni meri tudi odnosi med različicami tistih ljudi, ki so se srečali v določenem trenutku. Čeprav je naravno, da se sčasoma spreminjamo, ko se učimo življenjskih izkušenj in pridobivamo izkušnje, je lahk too, kako se vaš partner odziva na te spremembe, znak tega, kar resnično želijo.

Ali so resnično navdušeni skupaj z nami ali pa prejmemo hladen odziv?

Share.

About Author

Lepo pozdravljeni na mojem spletnem portalu, na katerem pišem o najrazličnejših tematikah. Ker me najbolj zanimajo odnosi, spolnost in partnerstvo, lahko največ pričakujete prav z naštetih področij. Vsekakor pa ne samo s teh!

Komentiranje ni mogoče.