Španska muha

0

Španska muha je gotovo najbolj znani afrodiziak za ženske, vendar se za imenom ne skriva tisto, kar bi pričakovali. Poimenovanje španska muha je namreč nastalo za to, ker se je za izdelavo tega afrodiziaka nekoč uporabljalo hroščke, ki živijo v Španiji. Kot afrodiziak se je španska muha, preparat iz hroščkov, uporabljal že v času antike, saj učinkuje tako, da vpliva na delovanje skuznice.

Žensko spolovilo je tako dobro navlaženo, prav tako pa naj bi bile ženske tudi bolj strastne in pohotne. A že od leta 1810 je znano, da hroščki vsebujejo terpenoid kantaridin, ki je pravzaprav strupen. Na odzive telesa, ki se zdijo kot spolna vzburjenost, torej pravzaprav vpliva človeškemu telesu strupena snov.

Afrodiziak španska muha

Kljub temu znanju se je španska muha, izdelana iz hroščkov, še dolgo uporabljala kot afrodiziak – paziti je bilo treba le, da so bili odmerki majhni. Poznamo pa tudi primere, ko je uporaba španske muhe povzročila smrt. Tako je bil leta 1954 Arthur Kendrick Ford obsojen na večletno zaporno kazen, ker naj bi s špansko muho po nesreči zakrivil smrt sveh žensk. Obema je v želji po spolnosti ponudil bonbone, namočene v špansko muho.

Sodobna španska muha

Danes smo ime za afrodiziak ohranili, v stekleničkah španske muhe ni več hroščkov in njihovega strupa, temveč se uporabljajo sintetične stvari, ki naj bi imele afrodizični učinek. Španska muha in še množica drugih afrodiziakov se lahko kupi v množici erotičnih prodajaln. Ker je spremenjena sestava, ob primernem uživanju tudi ni nevarnosti, da bi prišlo do zapletov.

Ali španska muha sploh deluje? Prava španska muha, narejena iz španskih hroščkov, je zanesljivo delovala, saj so toksini vplivali na telo, pri sodobnih različicah pa so izkušnje različne od uporabnice do uporabnice ter od proizvoda do proizvoda. Če želite kupiti afrodiziak, ki bo vplival na povečano spolno slo ženske, se boste tako lahko o njegovem delovanju prepričali šele potem, ko ga uporabi. Seveda pa ne gre pozabiti, da je veliko tudi placebo učinka – ženske se že zato, ker so zaužile afrodiziak, počutijo drugače in so pogosto že zaradi tega bolj voljne za seks.

Share.

About Author

Lepo pozdravljeni na mojem spletnem portalu, na katerem pišem o najrazličnejših tematikah. Ker me najbolj zanimajo odnosi, spolnost in partnerstvo, lahko največ pričakujete prav z naštetih področij. Vsekakor pa ne samo s teh!

Komentiranje ni mogoče.