Zakaj se ženske ne marajo?

0

ZAKAJ SE ŽENSKE NE MARAJO?

Mislim, da nam je fraza »ženske so veliko bolj krute do drugih žensk, kot pa moški do drugih moških«, zelo poznana. Je tudi zelo resnična. Ženske so lahko zelo pra**ce do drugih žensk. Ženska, ki morda to sedaj bere, si lahko misli »Kaj sploh pišeš, jaz nikoli nisem bila zlobna do druge ženske, nehaj pretiravati« Ja, lahko rečem, da med vsemi ljudmi na svetu, obstajajo tudi ženske, ki so dobrega srca, ki nočejo ničesar slabega drugim ženskam in se z njimi tudi nikoli ne primerjajo. Ampak, moram reči, da kolikor sem spoznal žensk in njihovo obnašanje, je to bolj izjema kot pravilo. Ampak v tem članki o teh ženskah ne bom govoril. Govoril bom o ženskah, ki sovražijo druge ženske in misel, da je še kakšna morda enako lepa kot one.

Vsaka ženska, ki tole bere se lahko strinja, da je bila nekoč tarča posmeha (morda v osnovni ali srednji šoli), ali pa se je sama posmehovala drugi ženski. Saj veste, da imam prav. Morda ste bili članica kakšne skupine tistih priljubljenih in ste imeli to srečo, da ste se lahko vi norčevali iz tistih nepriljubljenih, čudaških deklet, ali pa je bilo obratno. Spomnim se, da je bila moja najboljša prijateljica v osnovni šoli čudakinja in so se ji vsi posmehovali. Bila je nekdo, ki se ni hotel pogovarjati, oblačila se je v starinska oblačila njene babice. Točno se spomnim modrega krila, ko je izgledalo kot uniforma in nekih zanimivih rožnatih plaščev. Mislila je, da jo bo to, da se ne bo izpostavljala in pogovarjala rešilo pred zbadanjem tistih zlobnih popularnih punc. Pa ni bilo tako, še vedno so se je vsi lotili, kadarkoli so se je lahhko.

Kaj je torej z ženskami, da so tako hudobne?
Ženske se borijo za potrditev, tudi če to pomeni, da se borijo proti drugi ženski. Če vidijo nekaj, kar bi lahko nahranilo njihov požrešen ego, potem grejo v napad. Zmaga je njihova edina potreba. Ampak pomembno je, da se začnejo te ženske zavedati, da s tem, ko si ta svoj ego nahranijo, vplivajo na samozavest in samopodobo druge ženske. Ko ena ženske zmaga in se počuti vsemogočno in pomembno, druga ženska izgubi in ta ženska se počuti ponižano. To je ta začaran krog, iz katerega ženske kar ne morejo izstopiti.
Ženske so mnenja, da bodo dosegle nekaj samo tako, da bodo boljše od ostalih žensk. Da bodo lepše, bolj inteligentne, bolj suhe, bolj športne, lepše oblečene. Ženskam so druge ženske, ki imajo prej naštete lastnosti, huda grožnja.
Ja, zveni plehko in točno to tudi je. Resnica. Ženskam se zamegli razum, ker so nesigurne in polne dvomov same vase. Da to popravijo, poskusijo biti boljše od drugih žensk. To lahko delajo na način, da se poskušajo nad družo žensko dvigniti, da so do nje krute in jo žalijo. Grdo, ampak to delajo zaradi lastne nesigurnosti in to nima nobene veze z drugo žensko.
Ne opravičujem teh dejanj. Obsojam jih. Poskušam vam samo prikazati, kakšna je tukaj resnica.

Ženske bi se morale, namesto da se ukvarjajo druga z drugo, začeti ukvarjati same s seboj. Morale bi sprejeti svoje »napake« in »pomanjkljivosti« in se osredotočiti na lastnosti, ki jih delajo posebne in edinstvene. Morale bi začeti izpostavljati te lastnosti. Ker resnica je, da se ona zapusti, zapusti to, kar je, kor oseba, kot človek, ko se osredotoči na druge ženske.
Nujno je, da se ženska zazre vase, in ugotovi, da z grdim ravnanjem ne bo rešila prav nič, postala bo samo zagrenjena.
Predstavljajte si, kako bi bilo, če bi ženske začele vzpodbujati druge ženske, biti nanje ponosne in se od kakšne želela kaj naučiti. Kakšen »girls run the world« svet bi to bil!

 

 

Share.

About Author

Lepo pozdravljeni na mojem spletnem portalu, na katerem pišem o najrazličnejših tematikah. Ker me najbolj zanimajo odnosi, spolnost in partnerstvo, lahko največ pričakujete prav z naštetih področij. Vsekakor pa ne samo s teh!

Komentiranje ni mogoče.