Znaki, da želi samo prijateljstvo (1. del)

0

Znaki, da si želi samo prijateljstvo

Ko vas nekdo zanima, boste morda še posebej pozorno spremljali njihovo vedenje v upanju, da boste odkrili kakršnekoli znake, da tudi vi zanimate njega. Če ne vprašate neposredno, boste vsaj dokler ne izveste, igrali igro ugibanja, kar je lahko resnično zmedena in frustrirajuča izkušnja.

Ljudje smo zelo občutljivi na občutke zavračanja. Kot opaža psihologinja v svojih svetovanjih  strankam, je eden naših prvih instinktov zanikanje teh opažanj, da bi ohranili upanje v življenju. Na žalost to povzroča več škode kot koristi. Če ste v situaciji, ko vam je nekdo všeč in bi radi vedeli, kaj do vas čuti druga oseba, vendar vas je preveč strah, da bi jo povprašali, je tu nekaj znakov, da hoče biti on “samo” prijatelj.

  1. Vedno naredite prvi korak

Rezervirali ste kino, ga peljali na večerjo in v zabaviščni park. Preživela sta fantastičen čas skupaj in komaj čakate, da bosta ponovila zmenek. Potem pa se začnete zavedati, da on ni nikoli tisti, ki vas kam povabi, da vedno vi naredite prvi korak.

Če nikoli ne vzpostavi stika z vami, morda poskuša na tih način povedati, da ne išče romantičnega odnosa. Mogoče pa je več kot pripravljen da z vami vzpostavi prijateljski odnos.

Nasvet: Vzemite si odmor, če ste vedno tisti, ki naredite prvi korak. Tukaj sta samo dve možnosti – da vas bo pogrešal, vas poklical, ali pa se bodo vajine pustolovščine končale. Bolje je vedeti, kajne?

  1. Govori o svojih prijateljih

Ko je čas za zmenek, se resnično potrudite, da bi vajin odnos napredoval na naslednjo stopnjo. Ugotovili ste, da imata veliko skupnih točk, da se lahko o marsičem pogovarjata. Imate samozavest in sami zase imate dobro mnenje, saj ste ulov.

Zakaj torej govori o svojih prijateljih? Če se vam zdi, da bo kmalu predlagal, da pojdite na zmenek s kakšnim njegovim prijateljem, potem to resnično ni dober znak.

Nasvet: prosite ga, naj opiše tip človeka, za katerega misli, da je odličen za vas. Če je opis nasprotno od tega, kakšen je on, imate svoj odgovor.

  1. Vedno sta v skupini ljudi

Družita se že kar nekaj časa, in resnično se vam zdi, da se dobro razumeta. Vi kar ne morete čakati, da bosta lahko končno malce sama, da boste lahko zbrali pogum in mu povedali, kako se počutite, in videli, če obstaja kakšno upanje za prihodnost skupaj.

Problem pa je, da vsakič, ko sta zmenjena, pride s prijatelji. Nikoli nista sama. Če je obkrožen s skupino prijateljev, ko sti skupaj, mu je morda nelagodno, da bi ostala sama.

Nasvet: povabite ga nekam, kar je jasno namenjeno dvema osebama in videli boste, kaj bo rekel. Če se mu jezik zatika, se poskuša umakniti, ali vam reče, da bi bilo bolje, če bi šli skupaj s prijatelji, verjetno ne želi biti sam z vami.

  1. Nikoli se noče dobiti zvečer.

Vsi vedo, da je nočni čas pravi čas za romantiko! Zato povabimo na večerjo nekoga, ki nam je res všeč, namesto na zajtrk. Del tega je, da lahko čudovit večer pripelje do še boljše noči.

Moški, ki mu je ženska všeč, bo zagotovo predlagal večerjo, ne kave ali kosila. In to ravno zaradi razloga, ki smo ga napisali zgoraj. Moški imajo prijateljice za kave ali kosila, simpatije pa za večerje.

Nasvet: Če vas vaša simpatija povabi na večerjo, je to zagotovo zelo dober znak. Če pa se nikoli ne zdi, da stvari napredujejo, je povsem sprejemljivo zahtevati pojasnilo. To je zelo naporno, vendar je bolje vedeti, kje stojite.

  1. Med vama so sporočila

Zelo si želite, da bi svojo simpatijo videli. Tudi, če bi se dobila samo na zajtrku.

Vendar pa opažate, da moški, ki vas zanima, vedno odgovori na vaša sporočila, a obenem vedno najde način, da se izogne srečanju z vami. To vam lahko pove, da si ta moški ne želi, da bi odnos dvignila na višjo raven.

Nasvet: Če sploh nima veliko družbenega življenja, je to lahko zelo naporen čas v njegovem življenju. Naj ve, da bi se radi družili, ko bo imel čas. Če za vas nikoli ne najde časa, nadaljujte življenje brez njega.

 

Share.

About Author

Lepo pozdravljeni na mojem spletnem portalu, na katerem pišem o najrazličnejših tematikah. Ker me najbolj zanimajo odnosi, spolnost in partnerstvo, lahko največ pričakujete prav z naštetih področij. Vsekakor pa ne samo s teh!

Komentiranje ni mogoče.